Tilbake

Båtbetjening på Solnes.

Båten heter Naustvik og det er en Sting 535 PRO som er utstyrt med 50 HK Evinrude motor og 2 vindskjermer.

Båt/Sting-535-pro

Det er lagt ut fortøyning utenfor moloen med dragtau til lands. Fortøyningen kan brukes om sommeren når noen er tilstede, men ellers skal båten tas opp i naustet.

Det er støpt en slipp med hjulspor på hver side og laget en tralle som passer til båten og slippen. Under trappen i naustet er det montert en vinsj som trallen og båten kan dras opp med.

Slipp-Solnes

Båten må tas opp på flo sjø (høyvann). Trallen rulles ut i vannet og båten dras opp i krybben. Tilpassede dratau tilkoblet vinsjen festes i båten og tralla. Start vinsjen og dra båten i posisjon på trallen og videre opp.

Trallen sikres/låses så den ikke ruller og båten sikres på trallen før wiren fra vinsjen festes direkte til trallen. Dra trallen med båt opp og inn på gulvet til båten stopper i trappen. Motoren tiltes ned på en fjøl og avlastes. Hvis det er vinteropplag, må motoren kjøres i ferskvann ved hjelp av klokker og slange. Følg instruksjonsboken for opplag av motoren, kort eller lengere tid.

Når båten skal settes ut, benyttes en ekstra talje som festes i moloen og den ene enden av tauet festes bak i tralla og den andre enden til vinsjens krok. Sikre båt og tralle med spesialtauene bundet slakk til trappen så trallen og båten ikke ruller ukontrollert ut fra slippen. Kjør vinsjen og slakk tauene til trallen begynner å trille selv. Kontroller sjøsettingen med å holde igjen med tauene, eller skyv. Det vil være en stor fordel at man er med på en instruksjon før bruk av båten.